Cykla i vardagen

Den bästa typen av motion är den du inte riktigt känner av. Man får en bättre kondition och mår bättre rent generellt. Detta händer när man använder cykeln i form av vardagsmotion. Du kanske inte känner av något när du cyklar det korta avståndet från din bostad till ditt arbete. Men det ger så otroligt mycket för din hälsa. Oavsett väder eller vägunderlag fungerar det att cykla. Du är inte beroende av något och behöver inte oroa dig för om bussen eller tåget är i tid, eller om din bil kommer att starta, eller hur trafiken ser ut. Dessutom finns det oerhört mycket pengar att spara, och det tycker alla om!

När du ska ut och handla, ta hellre cykel än bil. Häng upp dina påsar på styret och lägg resten i korgen så klarar du det galant! Det är just sådana cykelrundor som inte riktigt känns och inte är jobbiga alls som påverkar din hälsa något enormt. Om du cyklar i ca 30 minuter i väldigt låg fart och inte anstränger dig alls så förbränner du ca 120 kalorier. Cyklar du till jobb, butik och när du endast ska över till din närmaste vän så förbränner du alltså oerhört mycket kalorier. Gör du detta varje dag, så kan detta ersätta 3-4 träningspass i veckan.

När du väl har kommit in i det och cyklat på ett bra tag, så kan man öka farten och cykla ännu snabbare. En halvtimmes cykling i medelfart förbränner cirka 200 kalorier, likaså så förbränner en halvtimmes cykling i väldigt hög fart och krävande omgivning cirka 330 kalorier. Om man sammanfattar så kan man med all säkerhet påstå att om du använder cykeln i vardagen istället för bil och buss, så kan du påstå att du inte behöver annan träning för att du förbränner tillräckligt med kalorier ändå. Om du vill träna med hjälp utav en cykel men ändå inte bege dig ut, till exempel under vinterhalvåret, kan en motionscykel vara ett mycket bra träningsredskap.